Pufoase, umplute cu gem si aromate, asa cum le facea bunica. Gogoşi cu gem, o reteta iefina, ce costa aproximativ 3.5 lei/portie.|

Ingrediente

350 g faina 40 g zahar 125 ml lapte 15 g drojdie 2 oua 80 g unt sare 350 g gem, dupa gust

Ingrediente pentru uns

un ou plus un galbenus pentru copt 2 linguri lapte
Mod de preparare:
  1. Drojdia se desface in putin lapte caldut, iar faina se amesteca bine cu sarea si zaharul.
  2. Se face un gol la mijloc in faina si se pun ouale, maiaua si se amesteca adaugand lapte. Se framanta 5 minute, se adauga untul si apoi se continua framantarea pentru a obtine un aluat omogen.
  3. Se intinde aluatul cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina, se taie in doua parti egale si apoi una dintre parti se decupeaza. Se pune cate o lingurita de gem, se ung marginile cu ou batut si se acopera cu aluat decupat la aceeasi marime din cealalta foaie de aluat.
  4. Se lasa la crescut o ora, apoi se transfera in tava de copt, se ung cu galbenus desfacut in lapte si se coc 20 de minute.