Un desert delicios, reteta perfecta pentru iubitorii de fructe de padure. Combinatia de fructe de padure la cuptor si aluat fac desertul exact atat cat trebuie de insiropat.

Ingrediente

250 g fructe de padure diverse 10 linguri zahar scortisoara

Ingrediente pentru aluat

150 g faina 50 g faina de migdale 2 linguri zahar o lingurita praf de copt o lingurita bicarbonat un praf sare 125 g iaurt bine scurs 70 g unt
Mod de preparare:
  1. Fructele se pun intr-un vas de cuptor, se presara cu zahar si scortisoara si se lasa asa timp de o ora sa-si lase sucul.
  2. Intre timp, se amesteca faina cu faina de migdale, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
  3. Se amesteca cu furculita si apoi se adauga iaurtul si untul taiat cubulete.
  4. Se amesteca, se iau cu lingura mici cantitati din aluat si se asaza peste fructe, fara a le acoperi complet. Se mai lasa vasul la cuptor pentru 25-30 de minute.