Un mic dejun gustos, cu putine ingrediente si care se face cat ai clipi. Incearca reteta de friganele traditionale, alaturi de cei dragi.

Ingrediente

500 ml lapte 2 oua 50 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 150 g unt 8-10 felii de paine zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas se pun ouale cu cele doua tipuri de zahar si se amesteca cu telul.
  2. Se toarna apoi laptele, se amesteca si se poate adauga, eventual, esenta, dupa gust.
  3. Se trec feliile de paine prin lapte si se pun la prajit in unt topit.
  4. Se scot si se presara cu zahar pudra. Se consuma imediat.

Sfaturi utile:

✽ Friganelele se pot face si picante daca in loc de zahar si vanilie adaugam in lapte sare si piper.

✽ Dupa preferinte, in aceasta compozitie se mai poate adauga branza sarata de oaie si un pic de marar tocat foarte marunt.