Toamna e anotimpul perfect pentru a gati cartofi dulci. Iar daca nu i-ai incercat pana acum, da fuga la cumparaturi si ia cativa! Sigur iti vor placea, poate chiar mai mult decat cei obisnuiti!

Ingrediente

3 cartofi dulci mari 220 g zahar brun 60 g unt topit 2 oua mari 60 ml lapte esenta vanilie

Ingrediente pentru topping

100 g zahar brun 50 g faina 60 g unt topit 90-100 g nuci/nuci pecan
Mod de preparare:
  1. Curata si taie cartofii dulci cubulete egale. Pune cartofii la fiert si odata ce clocotesc, lasa-i sa fiarba 8-10 minute. Scurge cartofii dulci, lasa-i sa se raceasca si marunteste-i cu o furculita (nu foarte mult).
  2. Adauga ouale, laptele, zaharul brun, untul topit si esenta de vanilie. Amesteca bine si toarna compozitia intr-o tava termorezistenta.
  3. Intr-un castron combina toate ingredientele pentru topping, cu exceptia nucilor. Presara amestecul obtinut deasupra cartofilor dulci, incercand sa il distribui cat mai bine.
  4. Deasupra orneaza cu nuci (ideal pecan) si da tava la cuptor pentru 30-35 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.

S-ar putea sa-ti placa si:

Chec cu morcovi

Cartofi cu bacon si smantana

Crumble cu prune