Arunci cojile de portocala ori de cate ori desfaci o portocala,  nu-i asa? Uite un mod in care chiar le poti folosi si sunt si delicioase! Chiar daca dureaza putin mai mult, coaja de portocala confiata poate fi pastrata saptamani intregi la rece si consumata ocazional.

Ingrediente

2 kg portocale 1 kg zahar zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Taie portocalele in jumatati, stoarce-le sucul si pune cojile ramase la fiert. Dupa 3 minute de fierbere, scurge-le si repeta procesul de inca 2 ori.
  2. Scoate apoi cojile si lasa-le sa se raceasca. Desprinde partea alba a portocalei scobindu-le cu o lingura (vor iesi relativ usor).
  3. Taie cojile felii subtiri, pune 1.5 L apa la fiert si dizolva zaharul in apa. Cand da in clocot, pune cojile in apa si fierbe-le la foc mic pentru 3 ore.
  4. Dupa 3 ore, cand apa si cojile de portocale au prins o nuanta de caramel, scoate-le, scurge-le de apa in exces si da-le prin zahar pudra.

Dulceata de portocale

Pui crocant in sos de portocale

Negresa cu portocale

din aceeasi categorie