Clatitele nu trebuie sa fie neaparat dulci. Pentru cei care prefera un aperitiv gustos si hranitor, reteta de clatite cu spanac este numai buna.

Reteta trimisa de Cristiana Ene.

Ingrediente pentru clatite

350 g faina 3 oua o lingurita praf de copt 500 ml lapte un praf sare o lingura ulei

Ingrediente pentru umplutura

25 g unt 25 g faina 200 g spanac curatat, spalat si taiat 100 ml lapte 125 g parmezan 50 ml smantana un praf sare 100 g mozzarella rasa o ceapa un praf piper alb ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  1. Pentru clatite, se bat ouale intregi cu un praf de sare si o lingurita de praf de copt. Se adauga faina, lingura de ulei si se subtiaza compozitia cu lapte. Clatitele se prajesc pe ambele parti.
  2. Pentru prepararea umpluturii de spanac, se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina amestecand mereu, apoi treptat se toarna laptele. Se formeaza un sos alb omogen, in care se adauga sare, piper si smantana. Intr-un alt vas, se prajeste ceapa intr-o lingura de ulei, se adauga spanacul si se fierbe pana scade. Se adauga parmezanul ras si sosul alb.
  3. Fiecare clatita se umple cu aceasta compozitie, se presara mozzarella si se impatureste. Clatitele umplute  se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit la 180°C, 15 minute.