Vrei sa pregatesti un aperitiv-surpriza pentru invitatii tai? Ciupercutele astea sunt perfecte atat la masa de Paste, cat si dupa, cand nu stii ce sa faci cu ouale ramase neconsumate.

Ingrediente

6-8 oua fierte tare 6-8 rosii de marime medie sare

Ingrediente pentru decor

2 linguri crema de branza 4-5 frunze de salata
Mod de preparare:

 

  1. Cojeste ouale fierte si taie din fiecare o felie subtire, in partea mai plata a oului, sa aiba stabilitate, apoi asaza-le pe platoul ornat cu frunzele de salata.
  2. Taie rosiile la ~2/3 din inaltime, infige cate o scobitoare in partea mai alungita a oului si fixeaza jumatatea de rosie ca pe o palarioara. Nu lasa scobitoarea prea mult in afara, incat sa strapunga rosia.
  3. Pune crema de branza intr-un pos si decoreaza ciupercutele cu mici puncte albe.

Sfat util

✽ Daca preferi, poti curata rosiile de seminte, astfel incat sa fie mai stabile.

Vezi si alte retete de aperitive