Cheesecakeul Amaretti, preparat dupa o reteta italiana, e una din cele mai aromate si simple retete de dulciuri. Gustul de lichior Amaretto dau acestei prajituri un farmec aparte.

Ingrediente pentru blat

250 g fursecuri Amaretti (cu migdale) 2 linguri zahar 60 g unt

Ingrediente pentru umplutura

400 g crema de branza 400 g mascarpone 4 oua 150 g zahar esenta de vanilie 70 ml lichior Amaretto un praf sare

Ingrediente pentru decor

200 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra esenta de migdale 3-4 linguri migdale taiate felii
Mod de preparare:
  1. Zdrobeste fursecurile Amaretti in robotul de bucatarie cat mai fin. Combina firimiturile obtinute cu untul topit si cele 2 linguri de zahar. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de copt cu pereti detasabili unsa cu unt, ridicand compozitia si pe peretii tavii, cat mai sus.
  2. Bate cele 2 tipuri de branza pentru 2-3 minute cu mixerul, apoi adauga celelate ingrediente pe rand. Toarna amestecul obtinut in tava si da tortul la cuptor pentru o ora la 325 de grade, sau pana cand compozitia nu mai e deloc lichida si devine aurie.
  3. Taie migdalele pe lungime cat mai subtire (daca nu le-ai gasit de cumparat feliate) si rumeneste-le putin in tigaie. Asaza migdalele deasupra cheesecakeului Amaretti si lasa-l la rece pentru 2-3 ore inainte de servire.

Cheesecake cu banane fara coacere

Cheesecake cu Nutella si capsune

Cheesecake zebra