Fara drojdie, fara praf de copt, din doar 4 ingrediente faci aluatul. Incearca cele mai fragede cornulete cu gem si nuca, simple si usoare.

Ingrediente

1 pachet unt 1 cutie crema de branza (200 g) faina, cat cuprinde un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

gem de prune (sau alt gem dens, nu foarte dulce) nuca tocata de cutit
Mod de preparare:

1. Combina ingredientele pentru aluat si framanta pentru 5-7 minute. Da bila de aluat obtinuta la frigider in folie de plastic pentru 4-5 ore.

2. Imparte aluatul in 4 si intinde fiecare foaie in forma de cerc, apoi taie-l in 8 parti egale.

3. In partea exterioara a fiecarui triunghi pune o lingurita de gem si putina nuca tocata de cutit, apoi ruleaza cornuletele catre varful triunghiurilor.

4. Coace cornuletele fragede cu gem si nuca la 180 de grade pentru 25-30 de minute, sau pana cand cornuletele se rumenesc frumos.

5. Presara-le apoi cu zahar pudra si serveste-le.