Caponata siciliana este o reteta cu traditie in Italia, inventata asemenea retetelor de pizza, din ce aveau oamenii prin frigider. La baza, insa, in rolurile principale sunt vinetele, caperele si maslinele, iar restul ingredientelor pot fi adaugate sau eliminate, in functie de gust.

Ingrediente

1 vanata mare 2 ardei 2 fire telina 1 ceapa 50 g masline verzi/kalamata 2 linguri capere 1 lingura zahar 100 ml vin rosu 150 ml rosii cuburi (din conserva) ulei de masline sare piper

Ingrediente pentru prajit

ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru servire

migdale coapte 1 lingura zahar busuioc proaspat
Mod de preparare:
  1. Spala si taie vanata cubulete, presar-o cu sare si las-o la scurs pentru 10-15 minute. Clateste bucatile de vanata, tamponeaza-le cu hartie de bucatarie, apoi prajeste-le in ulei de floarea soarelui incins pentru 2-3 minute, sau pana cand se rumenesc. Scoate vanata si da-o deoparte, in prosoape de hartie.
  2. Fierbe tulpina de telina taiata bucatele, pentru cca 5 minute, apoi opreste focul. Adauga maslinele si caperele in apa fierbinte si lasa-le pentru alte 5 minute. Scoate legumele din apa si lasa-le deoparte, la scurs.
  3. Taie ceapa cuburi si soteaz-o in 3 linguri ulei de masline pana devine translucida, apoi adauga restul legumelor (inclusiv vanata) si soteaza inca 1-2 minute. Stinge legumele cu vinul amestecat cu o lingura de zahar, lasa sosul sa scada si adauga sosul de rosii.
  4. Presara migdalele amestecate amestecate cu cealalta lingura de zahar pe platoul de servire, asaza caponata siciliana deasupra si serveste preparatul la scurt timp de la preparare sau rece.

Penne Arrabbiata

Tiramisu – Reteta originala

Blat de pizza

din aceeasi categorie