Borsul de miel nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Nu este doar delicios, ci si sanatos, fiind foarte bogat in nutrienti.

Ingrediente:

un kg carne de miel o lingura de otet 2 morcovi 2 cepe uscate o felie telina o radacina pastarnac 100 g orez un litru bors sare piper

Ingrediente pentru dres:

3 galbenusuri 100 g smantana sare piper
Mod de preparare:

1. Carnea de miel portionata se pune in apa rece cu o lingura de otet care ajuta la disparitia mirosului.
2. Apoi, se arunca apa, si carnea se pune la fiert cu apa proaspata, iar dupa primul clocot se arunca si aceasta. Se pune carnea din nou la fiert in apa rece cu sare. Se ia spuma. Cat timp fierbe, se taie marunt legumele care se pun in oala, impreuna cu orezul, cand carnea este aproape fiarta. Se da intr-un clocot borsul si apoi se toarna in ciorba intai jumatate de cantitate si se gusta. Daca se doreste mai acru, se toarna si cealalta jumatate.
3. Pentru dres, galbenusurile se amesteca cu smantana si un praf de sare si apoi, cu polonicul, se toarna zeama din oala. Se amesteca din nou si se toarna totul in oala, amestecand rapid. Se potriveste de sare si piper si, dupa gust si regiune a tarii, se aduce la masa cu oua fierte tari, deasupra si verdeata, dupa gust.