Peste cu sos de ierburi aromatice

Invata sa prepari un sos delicios din menta, coriandru si alte ierburi aromatice pentru pestele alb din frigider.

Glazura regală

După ani și ani în care am mâncat fursecurile ca atare, fără să le glazurez (nu că ar fi ceva în neregulă cu ele așa, dimpotrivă!), am descoperit cât de ușor se poate face acasă atât de populara “royal icing” – glazura regală. Are gust delicios, se usucă tare și rapid la temperatura camerei, fără […]

Frișcă de cocos

Iubitori de cocos, avem ceva bun și extrem de ușor pentru voi. Învățați să faceți alături de noi o frișcă din lapte de cocos incredibilă! În primul rând, este foarte important să lăsați la frigider cele două conserve de de lapte de cocos (pe care acum le puteți găsi la orice supermarket, din fericire) între […]

Dulce de leche

Învață să prepari un dulce păcat tot mai popular și prezent în ultima vreme, pe care îl poți servi ori simplu ori să îl adaugi în componența altor deserturi. Dulce de leche se numește și vine din America de Sud. Noi i-am spune, simplu, cremă de caramel. Pentru început, trebuie să vă înarmați cu multă […]

Cum faci Nutella vegană acasă

Învaţă să prepari Nutella chiar la tine acasă, fără aditivi şi foarte rapid. Copiii vor putea servi o gustare dulce sănătoasă, fără chimicale şi zahăr în exces. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Împrăştie alunele de pădure pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace.le pentru circa 10 minute. Ai […]

Chutney de ceapă roşie

Învaţă să faci un sos chutney delicios şi aromat cu ceapă roşie. Iată o reţetă simplă. 1.   Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Într-un vas mare, se pun uleiul, zahărul şi ceapa. Se călesc, până când ceapa devine sticloasă. 2.   Se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se […]

Budincă regală

Învaţă să prepari o budincă regală, demnă de o adevărată regină.   Mod de preparare: 1. Pentru budincă, se amestecă zahărul, amidonul, cacaua cernută, cafeaua solubilă şi sarea. Se toarnă puţin câte puţin laptele şi se pune la foc. Din momentul în care fierbe, se reduce focul si, amestecând, se lasă un minut pe foc […]

Chiftele cu sos alb

Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]

Dovlecei umpluţi

1. Se spală dovleceii şi se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă. Miezul se pune într-un bol. 2. Carnea tocată de pui se amestecă cu sarea, piperul, orezul, mărarul tocat şi ceapa tăiată mărunt. Se frământă 10 minute şi apoi se umplu dovleceii. 3. Separat, într-o cratiţă se pune uleiul, miezul de la […]

Iute ca focul

1. Ardeii se coc pe tabla încinsă. Se curăţă bine sub jet de apă, apoi se lasă la scurs. 2. Ardeii iuţi se toacă mărunt, iar usturoiul se curăţă, se pisează şi se amestecă cu ardeii iuţi. Se freacă bine amestecul cu un praf de sare, o linguriţă de ulei de măsline şi puţină zeamă […]