Friptură în crustă aromată

Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, se unge cu uleiul de măsline, se rulează şi se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă. Separat, se spală frunzele de ştevie şi crenguţele de […]

Pulpă de miel împănată

Pulpa de miel se curăţă de pieliţe, se spală în 2-3 jeturi de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se împănează cu usturoi şi crenguţe de rozmarin. Se aşază pulpa în tavă, se stropeşte cu vinul alb demisec, cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la […]

Ouă “Primavera”

Se spală ouăle, se fierb în apă cu sare aproximativ 10 minute şi, după ce au fiert, se lasă în apă rece, ca să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle de coajă, se taie, se scot gălbenuşurile cu atenţie ca să nu se strice forma oului şi se lasă să se scurgă pe un […]

Drob picant de miel

Ficatul de miel se lasă aproximativ o oră în lapte. Se spală carnea de pui, apoi, împreună cu ficatul, se pun să fiarbă, la foc mic, în apă cu un praf de sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită să se scurgă şi se taie bucăţi mici. Se […]

Pulpa de miel umpluta cu spanac

Se preincalzeste cuptorul la 150 gr. C (gradatia 5). Se indeparteaza toata grasimea de pe pulpa de miel, apoi se desfac jumatatile si se tamponeaza cu un prosop de hartie absorbant. Se asezoneaza interiorul cu piper. Spanacul se preseaza cu o lingura de lemn intr-o sita, deasupra chiuvetei, pentru a-i indeparta zeama, apoi, stors bine, […]

21 din 21«...10...192021