Sufleu de paste

Se pun pastele farfalle la fiert în apă cu puţină sare şi se lasă 5-10 minute. Între timp, se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, cartofii felii, iar ardeiul gras feliuţe. După aceea, se pun la fiert în apă cu puţină sare, în jur de 10 minute. Se scot pastele farfalle într-o […]

Lasagna cu pui și ciuperci

Se spală și se curăță pieptul de pui. Se lasă la scurs, se taie cubulețe și se călește în tigaie cu 2 lingurițe de ulei de măsline. Când s-a rumenit, se presară boiaua, se adaugă o linguriță de cimbru și se adaugă apă, până se acoperă carnea. Se lasă la fiert, până se înmoaie carnea. […]

Cannelloni umplute cu urdă și spanac

Cannelloni se fierb în apă cu sare pentru patru minute, cu mare atenţie să nu se lipească de oală. Se scot și se pun la scurs. Trebuie să fie elastici, dar să nu se rupă. Se rumenește kaizerul (jambonul) tăiat fâșii și se scoate din tigaie. În grăsimea rămasă, se călește ceapa până se înmoaie […]

Carbonara cu bacon afumat

Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece ca să nu se lipească între ele. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă smântâna şi se condimentează cu sare şi piper, în […]

Lasagna cu urdă

Se curăţă ceapa, se toacă mărunt, se căleşte în uleiul încins până devine sticloasă şi se adaugă carnea tocată, apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc. Se stropeşte cu apă călduţă şi se amestecă continuu, să nu se lipească. După ce s-a călit carnea, se lasă sa se răcească la temperatura camerei şi […]

Salată de paste cu roşii şi busuioc

Pastele sub formă de melcişori se fierb conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu sare şi un strop de ulei, ca să nu se lipească între ele. După ce au fiert, se scot din apă într-o strecurătoare şi se dau printr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Roşiile se opăresc, se […]

Paste aromate cu cimbru

Se pun macaroanele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei, ca să nu se lipească între ele, şi se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot din oală şi se dau în 2-3 jeturi de apă rece. Se pun apoi în strecurătoare […]

Tagliatelle cu şuncă

Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare şi puţin ulei ca să nu se lipească între ele şi se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se pun în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece. Se curăţă broccoli, se spală în apă călduţă […]

Lasagna cu sos de roşii

Foile de lasagna se opăresc în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, cât să devină sticloasă, apoi se adaugă carnea tocată condimentată cu sare, cimbru şi piper, şi se înăbuşe. Se pune untul să se topească, se adaugă sarea, piperul, nucşoara, făina […]

Salată cu paste

Se pun pentru început pastele să fiarbă în apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se trec prin jet de apă rece şi se pun în sită la scurs. Separat, se spală firele de sparanghel, şi se dau în câteva clocote cu sare şi cu o linguriţă de ulei. Se spală […]

18 din 18«...10...161718