Aripioare picante

Se spală aripioarele de pui în câteva jeturi de apă şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Separat, se pun într-un bol sucul de roşii, sarea, boiaua iute şi dulce, cimbrul, chili şi mierea. Se amestecă cu puţin ulei şi apă şi, cu o parte din sos, se condimentează aripioarele […]

Frigărui de pui cu rozmarin

Se spală bine bucăţile de pui, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se taie cubuleţe. Separat, untul se pune într-un ibric şi se lasă să se topească, la foc mic. Bucăţelele de pui se ung cu untul călduţ, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă aproximativ […]

Omletă catalană

Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza […]

Mâncare mexicană

Se spală prazul şi ardeii şi se călesc în uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă ananasul tăiat cubuleţe şi se lasă la foc mic să se rumenească. Separat, se taie cârnaţii rondele şi se pun în cratiţă împreună cu celelalte ingrediente să se prăjească. Se adaugă o ceaşcă de apă călduţă şi se lasă să se […]

Ciorbă de dovlecei

Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe, acolo unde este cazul, apoi se toacă rondele şi cubuleţe, în funcţie de preferinţe, mai puţin roşiile. Se pun legumele în oală cu uleiul şi se călesc câteva minute. După ce s-au înmuiat, se adaugă sare şi piper şi aproximativ 2 litri de apă. […]

Chifteluţe cu sos de pere

Se pune carnea de curcan tocată într-un bol şi se amestecă cu oul, susanul prăjit, migdalele măcinate, ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, şi cu verdeaţa. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă câteva minute până se obţine o pastă omogenă. Din pasta de carne se formează chiftelele, se trec prin pesmet […]

Orez cu porc şi legume

Se spală bine orezul şi se lasă aproximativ o oră în apă rece. La 200 g de orez, se adaugă 500 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Uleiul se pune pentru a nu se lipi şi pentru a avea un aspect plăcut. Se fierbe orezul, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă […]

Ratatouille cu piept de pui

1. Bucăţile de piept se curăţă şi se spală. Se şterg pe un prosop absorbant şi se ung cu untul moale. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguţe de rozmarin şi se bagă la cuptor. 2. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se […]

Cotlete de miel la cuptor

Se spală costiţele de miel cujet de apă rece, apoi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pun costiţele de miel într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi. După aceea, se stropesc cu uleiul de măsline şi vinul demisec. Se lasă la frigider aproximativ 2 ore pentru a-şi […]

Vinete cu susan

Se spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se taie felii potrivite şi se presară cu sare cât cuprinde. Se lasă câteva ore astfel încât să se elimine toxinele, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot într-o sită […]