Chec cu portocale si cacao

Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv.   Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]

Salată cu ton

Salata cu ton este cina ideală, uşoară şi uşor de preparat. Fă şi tu o salată cu ton după această reţetă simplă! 1. Ouăle se pun la fiert şi se lasă cât să fie tari. 2. Tonul se scurge foarte bine de sucul în care a stat conservat. 3. Salata se spală, se taie şi […]

Peltea de gutui

1. Gutuile se spală, se şterg cu o cârpă de puf şi se taie bucăţele mici. Fructele nu trebuie curăţate de coajă şi nici nu li se scoate mijlocul care conţine o cantitate mare de gelatină. 2. Gutuile tăiate se pun într-o cratiţă cu apă şi se adaugă şi merele roşii, tăiate în sferturi, apoi […]

Gem de prune

1. Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. 2. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară pe deasupra zahărul şi zahărul vanilat sau esenţa de vanilie. 3. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la […]

Gem de coacăze

1. Se spală fructele şi se pun într-o strecurătoare la scurs, după care se dau prin blender şi se face un piure, astfel încât să nu se mai simtă la gust seminţele. 2. Piureul obţinut se amestecă cu zahărul şi sucul de lămâie şi se lasă la rece timp de 2 ore, după care se […]

Gem asortat

1. Se spală fructele şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. 2. Se pun apoi într-o cratiţă specială pentru gem sau dulceaţă, cu fundul mai gros. Se presară zahărul şi se lasă 2-3 ore să-şi lase zeama, amestecând uşor cu o lingură din lemn, de câteva ori. 3. Compoziţia se pune la fiert şi […]

Dulceaţă de pepene roşu

1. Pepenele trebuie să fie copt şi proaspăt. Se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe, folosind şi câte puţin din partea albă de la coajă. 2. Între timp, se pun pe foc apa şi merele tăiate felii, fără să se cureţe de coajă şi de căsuţele cu sâmburi. Se fierbe până se înmoaie bine […]

Dulceaţă de zmeură sau mure

1. Se aleg fructe bine coapte, proaspete şi neterciuite. Se spală, se curăţă de codiţe şi de frunzuliţe şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Fructele bine spălate şi scurse se pun într-o cratiţă de dulceaţă, în straturi alternative cu zahărul. Se stropeşte cu zeama de lămâie şi se lasă la rece 2-3 ore, […]

Dulceaţă de coacăze

1. Se cumpără coacăze cu boabele mari, cu puţine seminţe, de preferat una sau două. Se spală bine coacăzele în multă apă rece, apoi se desprind de pe ciorchini şi se curăţă de seminţe. 2. Între timp, se pun pe foc apa, zahărul şi zeama de lămâie şi se lasă să fiarbă până se obţine […]

Omletă cu brânză de capră

1. Se curăţă ceapa, se taie în solzişori şi se căleşte în unt. Se sparg ouăle şi se separă albuşul de gălbenuş. Se amestecă gălbenuşurile cu berea şi cu ceapa călită şi se presară cu sare şi piper. 2. Albuşurile se bat spumă, după care se amestecă uşor cu ceapa verde şi verdeaţa tocată mărunt. […]