Glazura regală

După ani și ani în care am mâncat fursecurile ca atare, fără să le glazurez (nu că ar fi ceva în neregulă cu ele așa, dimpotrivă!), am descoperit cât de ușor se poate face acasă atât de populara “royal icing” – glazura regală. Are gust delicios, se usucă tare și rapid la temperatura camerei, fără […]

Frișcă de cocos

Iubitori de cocos, avem ceva bun și extrem de ușor pentru voi. Învățați să faceți alături de noi o frișcă din lapte de cocos incredibilă! În primul rând, este foarte important să lăsați la frigider cele două conserve de de lapte de cocos (pe care acum le puteți găsi la orice supermarket, din fericire) între […]

Bulgărași dietetici de cocos

Învață să prepari un desert rapid, fără zahăr, perfect pentru persoanele care țin cură sau suferă de diabet. E neașteptat de simplu!   Preîncălziți cuptorul la 160 de grade. Bateți albușurile cu mixerul până obțineți o spumă tare și pufoasă. Adăugați fulgii de cocos, ștevia pudră (îndulcitorul-înlocuitor perfect pentru zahăr) și colorantul alimentar. Amestecați totul […]

Batoane crocante de caramel

Un desert care satisface toate gusturile și de care te vei îndrăgosti la prima vedere. Pardon, degustare! Învață să prepari niște delicioase batoane crocante de caramel.   Preîncălziți cuptorul la treapta cea mai mare. Tapetați o tavă nu foarte înaltă cu hârtie pergament, lăsând capetele hârtiei să acopere marginile tăvii. Într-un vas mare, frecați untul […]

Dulce de leche

Învață să prepari un dulce păcat tot mai popular și prezent în ultima vreme, pe care îl poți servi ori simplu ori să îl adaugi în componența altor deserturi. Dulce de leche se numește și vine din America de Sud. Noi i-am spune, simplu, cremă de caramel. Pentru început, trebuie să vă înarmați cu multă […]

Prăjitură olandeză cu mere

Învață să prepare o prăjitură extreme de simplă și gustoasă, cu fructe de sezon, după o rețetă olandeză veche. Vezi cum se face prăjitura olandeză cu mere. Mod de preparare: Amestecă într-un castron mare merele, 3 linguri de zahăr și scorțișoara. Lasă totul să stea deoparte circa o oră. În alt castron amestecă untul cu […]

Halviță de casă

Învață să prepari chiar tu acest desert tradițional, delicios, lipicios, în varianta sănătoasă făcută înb casă. Vezi rețeta pentru halviță de casă. Mod de preparare: Rețeta franțuzească clasică de halviță (nuga) este următoarea: prăjește migdalele și fisticul la cuptor circa 10 minute. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune pe toată suprafața foi […]

Tarta Toscană a lui Jamie

Învață să prepare chiar tu o tartă ușoară, cu pere și ciocolată, pe care Jamie Oliver a învățat-o în Toscana. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc iute, 190 de grade. Întinde cu sucitorul aluatul până ai un dreptunghi cu o grosime de 1cm. Presează aluatul într-o tavă și apasă cu degetele pentru a creea […]

Drăcușori cu ciocolată a la Jamie

Jamie Oliver știe cel mai bine cum să facă dulciurile să pară o joacă de copii. Vezi rețeta lui Jamie pentru ”drăcușori” cu ciocolată delicioși. Mod de preparare: Topește untul și ciocolata pe bain marie sau pe foc foarte mic, amestecând mereu. Dă deoparte și adaugă laptele condensat , apoi migdalele și făina în ploaie. […]

Brioșe cu Nutella din 3 ingrediente

Învață să prepari cele mai delicioase negrese din istoria negreselor, cu cremă de alune Nutella și doar alte două ingrediente. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu și unge o tavă de brioșe cu ulei sau unt. Bate bine ouăle cu un praf de sare și amestecă cu crema de Nutella. […]