Pizza vegetariană

Pizza vegetarianăideală şi pentru post, după o reţetă foarte simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă drojdia sfărâmată cu 100 ml apă caldă şi 50 g făină şi se lasă să fermenteze 30 de minute într-un loc călduţ. Se amestecă restul făinei cu sarea și uleiul, se adaugă drojdia şi restul de apă rece şi se […]

Pizza cu ou

 O pizza cu ou delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă de pizza: 1.   Pentru aluat, într-un vas se amestecă drojdia, apa şi zahărul. Se amestecă şi se lasă 5 minute să facă spumă. 2.   Se amestecă făina cu sarea, i se face un gol şi se pune amestecul lichid. Se amestecă […]

Chiftele de năut

Chiftele de năut delicioase, foarte uşor de făcut. O reţetă pe care trebuie să o încerci. 1.   Cu o seară înainte, se pun la înmuiat năutul şi fasolea. Se scurg a doua zi şi se fierb 45 de minute în oala sub presiune. 2.   Se mixează năutul şi fasolea şi se adaugă pătrunjel tocat, ceapă […]

Orez cu năut

Orez cu năut perfect pentru post. Reţeta e simplă şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară: 1.   Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge şi se pune la fiert aproximativ o oră. 2.   Într-o cratiţă cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt şi, după […]

Aspic de legume

Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1.   Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2.   Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3.   Se desface cubul de […]

Paste cu carne tocată

Paste cu carne tocată la alegere – un fel delicios şi rapid pentru cină. Iată reţeta simplă: 1.   Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit şi se desface cu lingura. Se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea şi se prăjeşte, aproximativ 15 minute. 2.   Pastele se fierb 10 minute în apă cu […]

Stufat cu vin

1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se […]

Cotlete de miel pane

Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]

Piept de pui umplut cu rucola

Un piept de pui umplut cu rucola şi caşcaval, foarte sănătos şi uşor de făcut. E gata în 20 de minute. Iată o reţetă simplă. 1.   Feliile de carne se așază între două foi de folie alimentară şi se bat cu ciocanul de carne. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu caşcavalul şi rucola. […]

Wok de tăieţei chinezeşti

Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1.   Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]