Lasagna cu sos de roşii

Foile de lasagna se opăresc în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, cât să devină sticloasă, apoi se adaugă carnea tocată condimentată cu sare, cimbru şi piper, şi se înăbuşe. Se pune untul să se topească, se adaugă sarea, piperul, nucşoara, făina […]

Borş de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun într‑o oală să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se lasă la foc mic, acoperită cu un capac. După ce au dat în câteva clocote, se încearcă dacă au fiert toate legumele şi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe. Separat, se strecoară borşul şi […]

Crap în sos de vin

Se trec bucăţile de crap prin câteva jeturi de apă rece, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare şi piper. Se aşază bucăţile de peşte într-o tavă, se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi vin, se pun foile de dafin şi se bagă în cuptorul încins. Din când […]

Borş de miel

Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare şi se ia spuma. Separat, se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi atunci când zeama s-a limpezit, se pun să fiarbă. După ce a fiert carnea, se adaugă orezul bine spălat şi […]

Friptură în crustă aromată

Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, se unge cu uleiul de măsline, se rulează şi se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă. Separat, se spală frunzele de ştevie şi crenguţele de […]

Pulpă de miel împănată

Pulpa de miel se curăţă de pieliţe, se spală în 2-3 jeturi de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se împănează cu usturoi şi crenguţe de rozmarin. Se aşază pulpa în tavă, se stropeşte cu vinul alb demisec, cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la […]

Musaca de vinete

Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin […]

Salată cu paste

Se pun pentru început pastele să fiarbă în apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se trec prin jet de apă rece şi se pun în sită la scurs. Separat, se spală firele de sparanghel, şi se dau în câteva clocote cu sare şi cu o linguriţă de ulei. Se spală […]

Supă cremă de cartofi

Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă. Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se […]

Mâncare cu legume

Se curăţă broccoli şi conopida, se spală şi, împreună cu morcovii şi fasolea verde, se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert aproximativ 30 de minute, se scot şi se lasă la scurs. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii. Se taie solzişori respectiv fâşii foarte subţiri şi se călesc în […]