Cu ciuperci albe champignon, ciuperci proaspat culese de prin padure sau cu ciuperci de la borcan, putem pregati aceasta reteta de volovan cu sos de ciuperci.

Ingrediente

400 g piept de pui o lingura unt 250 g ciuperci mici o ceapa un aluat foitaj 100 ml apa un cub concentrat de pui 200 ml smantana o lingurita amidon
Mod de preparare:
  1. Ceapa taiata marunt si ciupercile se pun la calit in unt topit. Intre timp, carnea se taie in cuburi mici care se pun la fiert cu apa. Se lasa 10 minute.
  2. Se adauga concentratul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga ceapa si ciupercile. Se pune smantana, se adauga amidonul si se mai lasa sa dea un clocot.
  3. Se taie aluatul de foitaj in cercuri si se suprapun cate trei, dupa care se gauresc la mijloc, ca sa arate ca un cosulet si se coc in cuptor aproximativ 30 de minute. Acestea se aduc la masa umplute cu sos cu ciuperci si carne.