Invata sa faci pateuri traditional romanesti, pline cu varza calita gustoasa, intr-un cuvant: varzari.

Ingrediente pentru aluat

1 kg faina 200 ml lapte 3-4 oua 50 ml ulei 50 g drojdie sare

Ingrediente pentru umplutura

100 ml ulei 1 kg varza sare piper
Mod de preparare:
  1. Caleste varza in 100 ml de ulei, adaugand sare si piper.
  2. Cerne faina, fa o gaura in mijloc, in care pui drojdia dizolvata in laptele caldut. Acopera castronul si lasa maiaua sa creasca.
  3. Bate ouale cu un praf de sare si cu ulei. Dupa ce maiaua s-a umflat, adauga ouale si framanta pana ce aluatul de ia de pe mana, apoi mai lasa coca la crescut 30 de minute.
  4. Intinde o foaie cu grosimea de 0.5 cm si taie patrate cu latura de 15 cm. Pune o lingura de varza calita in mijloc, apoi impacheteaza foaia ca pe un plic, lipind marginile cu degetele.
  5. Unge varzarile cu ou sau cu ulei, apoi mai lasa-le sa creasca in tava pentru 15 minute si da-le la cuptor pana se rumenesc.