Cand cel mic are pofta de dulciuri, insa preferi sa manance ceva facut in casa, incearca aceasta reteta rapida de turnulet de cacao.

Ingrediente

200 ml lapte 100 g unt 100 g zahar 3 linguri cacao 2 oua 250 g faina un plic praf de copt
Mod de preparare:
  1. Se freaca untul moale cu zaharul.
  2. Se adauga ouale, unul cate unul, si apoi faina si praful de copt.
  3. Cacaua si laptele caldut se amesteca, se toarna peste compozitia cu faina, si se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
  4. Se toarna aluatul intr-o forma cu gaura la mijloc, unsa cu unt. Se coace 20 de minute si se lasa sa se raceasca in tava.

Sfaturi utile

✽ Ai grija ca ouale sa fie la temperatura camerei, altfel aluatul nu va mai creste pufos la copt.

✽ Pregateste o glazura cu aroma de vanilie sau de fructe sa imbraci prajitura, pentru a fi mai apetisanta pentru cei mici sau foloseste sirop de ciocolata.