Un desert usor de facut, pe care il poti servi oricand musafirilor.

Ingrediente pentru baza

200 g faina 10 g drojdie linguri zahar 3 linguri unt topit un ou un praf sare 3 linguri lapte

Ingrediente pentru aluatul din compozitie

150 g faina 70 g zahar un ou 30 ml ulei 50 g iaurt 2 linguri cacao o lingurita praf de copt

Ingrediente pentru ornat

50 g zahar pudra 200 g nuca 200 ml ciocolata de menaj 300 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
  1. Pentru baza, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 de minute la crescut. Dupa acest timp, se pune intr-o tava rotunda de copt, se aplatizeaza si se coace 20-30 de minute, cu grija sa nu se arda.
  2. Pentru compozitie, se bat oul cu zaharul, se adauga apoi, pe rand, uleiul, iaurtul, faina, praful de copt si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Jumatate se toarna intr-o forma de chec, iar restul de aluat se amesteca bine cu cacaua. Se toarna si restul de aluat in aceeasi tava de chec si se da la copt 20-30 de minute.
  3. Ciocolata rupta bucati se pune la bainmaire alaturi de 200 ml frisca lichida. Dupa ce s-a topit, se da la rece 3-4 ore.
  4. Se monteaza prajitura astfel: se pune blatul de baza intr-o forma rotunda. Checul racit se marunteste si se pune deasurpa bazei, formand un turnulet. Se presara cu jumatate din cantitatea de nuci. Restul de frisca se bate usor cu zaharul pudra, apoi se toarna peste turnulet. Se scoate si crema de ciocolata de la rece si se toarna peste prajitura si se garniseste cu restul de nuca.