Sunt crocante, acoperite de ciocolata si frisca, foarte aspectuoase si nu sunt nici dificil de facut. Pregateste niste tortulete crocante pentru prieteni si familie.

Ingrediente pentru blat

125 g faina 115 g unt o lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 150 g ciocolata de menaj 3 oua mari 50 g zahar 3 lingurite miere o lingura cafea tare esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata 200 ml smantana pentru frisca 150 g alune nesarate

Ingrediente pentru servit

300 g frisca banuti de ciocolata
Mod de preparare:

 

  1. Pentru aluat, se amesteca faina, sarea si praful de copt si apoi se cern. Se topesc ciocolata si untul, iar ouale si zaharul se amesteca pentru a obtine o crema in care se adauga mierea, vanilia, cafeaua.
  2. Se adauga incet ciocolata si untul topite, se amesteca si apoi se pune amestecul de faina. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca si apoi se taie mici portii cu ajutorul unui cerc de metal.
  3. Pentru glazura se amesteca la bain marie ciocolata cu smantana pentru frisca. Cand s-a topit, se trage de pe foc si se pun alunele maruntite usor.
  4. Se scufunda micile prajituri in glazura, se asaza pe un gratar si se lasa sa se inchege. Se decoreaza cu frisca si banuti de ciocolata.

Incearca si alte deserturi cu ciocolata