Un tort festiv in 3 straturi cu o consistenta foarte cremoasa si bogata, pe care iubitorii de ciocolata cu siguranta il apreciaza.

Ingrediente

300 g ciocolata neagra de menaj 150 g ciocolata alba de menaj 150 ml frisca lichida 4 oua 120 g zahar 120 g faina 20 g unt

Ingrediente pentru crema de decor

100 g unt 50 g zahar 50 ml cafea tare 20 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
  1. Se topeste ciocolata neagra la bainmarie sau la microunde, iar ouale se freaca bine cu zaharul.
  2. Dupa ce se obtine o crema spumoasa, se adauga ciocolata topita si faina cernuta. Se amesteca si se toarna blatul negru intr-o forma de tort cu pereti detasabili unsa cu unt. Se coace 25 de minute si apoi se lasa la racit.
  3. Ciocolata alba se topeste la bain-marie sau la microunde, iar frisca foarte rece se bate spuma. Se amesteca si se lasa 15 minute la frigider.
  4. Se pune crema alba peste blat si se da la rece. Se mixeaza untul cu zaharul pentru crema de decor. Se adauga cafeaua, se mixeaza bine si se da la rece 10 minute, apoi se acopera tortul in partea de sus si pe laterale cu un strat subtire, iar restul se pune intr-un pos si se decoreaza tortul. Se lasa la rece aproximativ 5 ore. Se orneaza cu putina ciocolata neagra data pe razatoarea mare.