Ingrediente pentru blat (3 foi)

6 albusuri 6 linguri zahar 4 linguri faina 40 g nuci macinate

Ingrediente pentru crema de galbenusuri

6 galbenusuri 6 linguri zahar 3 linguri amidon 340 ml lapte 170 g unt moale 2 linguri zahar pudra esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema de frisca si caramel

200 g zahar 120 g miez de nuca 200 ml frisca lichida

Ingrediente pentru decor

140 g nuca maruntita
Mod de preparare:
  1. Pentru prepararea cremei de galbenusuri, se amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se adauga treptat laptele si se amesteca cu un tel.
  2. Se da oala pe foc mic si se amesteca pana cand compozitia se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Se acopera crema cu folie alimentara.
  3. Dupa ce crema de galbenusuri s-a racit complet, se incorporeaza in ea si untul mixat cu zaharul pudra.
  4. Se prepara apoi blatul. Se mixeaza albusurile cu zaharul, dupa care se adauga faina si nucile macinate.
  5. Se imparte compozitia in trei si se coc trei foi la foc mediu, aproximativ 15 minute.
  6. Pentru cea de-a doua crema, de frisca si caramel, se caramelizeaza zaharul. Cand este complet topit, se adauga nuca. Se toarna pe o hartie de copt si se lasa sa se raceasca.
  7. Dupa ce s-a racit se zdrobeste marunt, dupa care se amesteca usor cu frisca.
  8. Se asamblazeaza tortul astfel: se pune o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, unul de crema de frisca si caramel si se acopera cu urmatorul blat. Se continua asa, pana se termina blaturile.
  9. Se orneaza cu crema de vanilie si frisca si cu nuca maruntita.
  10. Se da la frigider cel putin 2 ore.