Pentru cei care adora ciocolata, acest tort va fi exact pe placul vostru. Blatul, crema si glazura, toate sunt cu ciocolata. Reteta de tort de ciocolata a fost trimisa de Alina Mihoc, din Iasi.

Ingrediente pentru blat

8 oua 200 g zahar 250 g faina 100 g ciocolata 50 g cacao 20 ml ulei o lingura apa un plic zahar vanilat

Ingrediente pentru crema

250 g zahar 75 ml apa o lingura glucoza sau zeama de lamaie 200 g ciocolata 200 g unt esenta de rom un plic zahar vanilinat
Mod de preparare:

1. Mai intai se prepara crema de ciocolata: se pune zaharul la fiert, impreuna cu apa. Se adauga glucoza si se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute. Se pune si ciocolata si se amesteca bine, dupa care se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute. Se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza si untul si esentele.
2. Cat timp se raceste crema de ciocolata, se prepara blatul: se separa albusurile de galbenusuri, iar cele din urma se mixeaza cu 2/3 din cantitatea de zahar, o lingura de apa si ulei. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas, dupa care se adauga si faina amestecata cu cacaua. Se pune compozitia de albusuri in cea de galbenusuri si se mai adauga zahar vanilinat si ciocolata topita.
3. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 de minute.
4. Se taie blatul in trei parti, pe orizontala, se insiropeaza fiecare parte cu apa si zahar si se unge cu crema.
5. Se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu fructe.

Mod de pastrare:

la frigider