Un tort simplu, clasic, pentru iubitorii vaniliei.

Ingrediente pentru blat

10 oua 10 linguri apa 20 linguri zahar 16 linguri faina 4 linguri cacao sare

Ingrediente pentru crema

4 oua 1 litru lapte 1 cana zahar 1 cana faina 1 esenta vanilie
Mod de preparare:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si apa, iar apoi se incorporeaza faina cernuta, cacaua si praful de sare.
  1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
  1. Intre timp, se prepara crema: se separa albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma se mixeaza cu zaharul. Se incorporeaza si faina, amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase, dupa care se adauga laptele.
  1. Se pune compozitia intr-o cratita si se da pe foc pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie si albusurile batute spuma.
  1. Se taie blatul in trei parti pe orizontala si se unge fiecare parte cu crema.

    6. Se orneaza cu frisca.