Daca vrei un desert gustos si hranitor, iti propunem sa incerci tascutele cu branza. Nu sunt greu de facut si vor fi pe placul tuturor!

Ingrediente pentru aluat:

720 g faina 2 lingurite drojdie uscata 235 ml apa calda plus 235 ml apa rece 3 oua 6 linguri ulei 120 g zahar plus 2 linguri o lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura:

1/2 kg branza de vaci 2 oua plus 2 galbenusuri o lingura gris 150 g zahar

Ingrediente pentru copt:

2 galbenusuri 2 linguri lapte
Mod de preparare:

1. Drojdia cu cele doua linguri de zahar se desface in apa calda, se amesteca si se lasa 10 minute sa creasca.
2. Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa rece. Se amesteca usor si se pune drojdia. Se amesteca bine. Se pune faina treptat, se amesteca si, dupa ce s-a incorporat toata, se framanta 5 minute. Se unge aluatul cu ulei si se lasa o ora la crescut.
3. Apoi, aluatul se intinde si se taie cercuri cu gura unui pahar. Jumatate dintre cercuri se decupeaza la mijloc cu un pahar mai mic. Se pregateste umplutura prin incorporarea ingredientelor.
4. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun un cerc intreg, unul decupat inca o data deasupra lui si o lingura-doua de umplutura. Dupa aceea se mai lasa la crescut 20 de minute. Se ung apoi cu galbenusurile batute cu lapte si se coc 15-20 de minute.