Tartele cu fructe au un aspect deosebit si o aroma pe masura. Sunt delicioase, usoare, racoroase si ideale in cazul in care gazduiesti o petrecere. Profita de sezonul fructelor si savureaza cat mai multe sortimente!

Ingrediente pentru aluat:

250 g faina 180 g unt 100 g zahar pudra 6 linguri apa rece un ou

Ingrediente pentru crema:

5 capsune 2 oua 200 g zahar pudra 100 ml apa 200 g unt

Ingrediente pentru ornat:

fructe proaspete
Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca bine toate ingredientele si se framanta, dupa care se strange coca intr-o bila care se pune la frigider 30 de minute. Dupa ce se scoate de la rece, se intinde in forma de minitarte. Se dau la copt 20 de minute.

Zaharul si apa se pun pe foc si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. Intre timp, ouale se amesteca la mixer si, dupa ce se obtine o spuma omogena, se toarna siropul fiert, in fir subtire. Se mixeaza la viteza maxima.

Se continua mixarea pana ce amestecul isi dubleaza volumul si s-a racit. Se adauga untul taiat cubulete, se mixeaza, adaugand cubuletele progresiv si, la final, se pun capsunele zdrobite. Se umplu cojile de tarta, se decoreaza cu fructe si se dau la rece pentru o ora. 

Pentru tarte foloseste o faina buna si un unt cat mai gras!

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.