Daca esti in cautarea unui desert savuros si usor de preparat, cu siguranta tarta cu piersici iti va indeplini dorinta. Blatul crocant, piersicile coapte fine si aroma de migdale vor forma un mix ce sigur iti va rasfata simturile. Pe noi ne-a cucerit!

Ingrediente pentru blat:

un ou 100 g zahar 200 g faina 100 g unt

Ingrediente pentru umplutura:

un ou 100 g zahar pudra 125 g faina de migdale 40 g unt 3 piersici bine coapte

Ingrediente pentru decor:

zahar pudra
Mod de preparare:

Pentru aluat, oul din care se opreste putin albus se amesteca bine cu zaharul, se adauga faina cernuta printr-o sita fina si se amesteca cu degetele. Se adauga untul, se amesteca din nou cu degetele iar aluatul nisipos care se obtine se aduna intr-o bila si se da la rece pentru 30 de minute.

Se scoate aluatul, se întinde, se asaza in tava si se mai lasa 30 de minute la rece. Apoi, se asaza cu degetele in tava de copt, se coace 15 minute si, dupa coacere, se unge imediat cu albusul pastrat.

Pentru crema, se amesteca oul cu zaharul, se adauga faina de migdale si untul. Se toarna amestecul peste baza de tarta coapta si se asaza piersicile feliate. Se da la cuptor pentru 15 minute, pana ce crema devine aurie. Se serveste pudrata cu zahar.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece timp de 60 de minute inainte de servire.