O supa de vara, racoritoare, pentru care nu e nevoie sa aprinzi aragazul. Reteta de supa rece de iaurt este traditional greceasca, foarte similara cu Tzatziki.

Ingrediente

3-4 castraveti mici, de gradina sau unul mare de sera un kilogram iaurt bine inchegat 2 catei usturoi o legatura marar 2 crengute menta proaspata 2 linguri ulei de masline sare
Mod de preparare:
  1. Iaurtul se amesteca usor cu 250 ml apa rece si sare.
  2. Usturoiul se preseaza si se adauga in iaurt.
  3. Castravetii se taie cuburi cat mai mici si se lasa putin sa se scurga in strecuratoare.
  4. La momentul servirii, se adauga in iaurt mararul fin tocat, castravetii, uleiul si menta.

Sfaturi utile

✽ Acest tip de supa se poate servi cu paine prajita sau crutoane aromate cu usturoi.

✽ La aceasta supa se poate poate folosi iaurt grecesc sau de oaie, deoarece sunt mai cremoase.

✽ Daca mararul nu va este pe plac, poate fi inlocuit cu o legatura de patrunjel sau de tarhon.