Indiferent daca prepari un sos cremos pentru niste chiftelute suedeze, o ciorba romaneasca sau o tava de paste la cuptor, foloseste supa concentrata de vita in locul apei sau a cuburilor concentrate si garantat preparatul va iesi mai aromat!

 

Ingrediente

2-2,5 kg oase de vita 100 ml piure de rosii 2 cepe mari 2 buc telina (ideal, cu frunze) 2 fire praz 3-4 morcovi o legatura patrunjel o crenguta cimbru 2 rosii
Mod de preparare:
  1. Spala oasele de vita si asaza-le intr-o tava de cuptor. Unge-le cu piureul de rosii si da-le la cuptor la 200 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand sosul se caramelizeaza deasupra, iar oasele de vita sunt bine patrunse.
  2. In rastimp, taie ceapa cuburi mari si caleste-o pentru 3-4 minute, apoi adauga si restul de legume, taiate cat mai egal. Toarna apa deasupra tuturor legumelor si lasa-le la foc mediu pana cand incep sa fiarba. Cand amestecul de legume clocoteste, da focul mic.
  3. Pune oasele de vita deasupra cu tot sosul de rosii, apoi ia 1-2 polonice de zeama din oala si toarn-o in tava in care ai copt oasele, pentru a inmuia toate urmele lasate. Toarna si sosul obtinut in tava peste supa concentrata de vita si las-o sa fiarba pentru 4-5 ore la foc cat mai mic posibil.
  4. Dupa ce timpul s-a scurs, strecoara oasele si legumele, iar supa concentrata depoziteaz-o frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

Ciorba de pui a la grec

Supa de pui concentrata

Chiftelute suedeze in sos

Mod de pastrare:

Pastreaza supa intr-un recipient etans, la frigider, pentru maxim 3-4 saptamani.

din aceeasi categorie