In numai 25 de minute ai o cina sanatoasa cu ingrediente putine cu ajutorul acestei retete de spaghete cu ton.

Ingrediente

o cutie spaghete 2 conserve ton in suc propriu o lingura capere 2 rosii mari verdeata, dupa gust o lingura ulei sare
Mod de preparare:
  1. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se pun rosiile taiate sa se caleasca.
  2. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga tonul scurs si se amesteca scuturand tigaia.
  3. Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare conform timpului inscris pe ambalaj.
  4. Se scurg pastele, se pun in tigaie, se amesteca cu delicatete si se adauga caperele. Se trage tigaia de pe foc, se presara patrunjel tocat si se aduc la masa.

Sfaturi utile

✽ Fierbeti pastele la foc mediu si scoateti-le din oala cu doua minute inainte de timpul indicat pe ambalaj, daca va plac pastele ”al dente” sau cu trei minute dupa timpul trecut pe ambalaj, daca va plac pastele mai moi.

✽ Tonul la conserva poate fi inlocuit cu orice alt peste, tot la conserva, in suc propriu.

✽ E bine sa adaugi o lingura de ulei de masline la paste, cand incepe sa fiarba apa. Uleiul le va inmuia mai repede si le va da un gust mai bun.

✽ Presara pastele cu busuioc sau cu oregano proaspat, in loc de patrunjel, sa capete o aroma mediteraneana specifica.