Spaghetele cu chitele de curcan sunt un preparat sanatos, recomandat celor cu afectiuni cardiace. Uite cat se simplu se fac!

Ingrediente

450 g carne de curcan tocata 3 linguri pesmet 6 linguri parmezan 2 linguri patrunjel un praf piper o conserva mare rosii in bulion fara sare un morcov o ceapa 2 caţei usturoi busuioc 375 g spaghete din grau integral
Mod de preparare:

1. Carnea tocata se pune intr-un castron, se adauga pesmetul, 3 linguri de parmezan, patrunjelul si piperul. Se amesteca si se modeleaza apoi chiftelele ori cu mana umezita, ori cu ajutorul a doua linguri.
2. Se asaza chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor 10 minute.
3. Intre timp, rosiile cu tot cu suc, taiate mic, se pun pe foc cu morcovul ras, ceapa taiata marunt, usturoiul feliat. Dupa ce a dat un clocot, se pun chiftelele, se acopera si se lasa la fiert 30 de minute.
4. Se fierb spaghetele 10 minute, se scurg si se aduc la masa cu chiftelele deasupra, busuioc si restul parmezanului presarat peste preparat.