Daca te pregatesti sa pui legume la borcan pentru iarna si iti plac ardeii iuti, nu rata aceasta reteta de sos picant de rosii si ardei. Este un deliciu si este cu mult superior sosurilor pe care le gasesti in comert. Urmand aceasta reteta, vei obtine 6-8 borcane de 320 g de sos picant de rosii si ardei.

Ingrediente

7 kg rosii bine coapte 3 ardei iuti 4 ardei grasi rosii o ceapa 450 ml otet de mere 100 ml suc lamaie 200 g zahar o lingurita sare o legatura marar 5-6 catei usturoi
Mod de preparare:
  1. Rosiile taiate cubulete se pun intr-o cratita incapatoare si se lasa o ora la fiert. Se ia spuma ori de cate ori apare.
  2. Se adauga ardeii iuti fara seminte, ardeii grasi taiati fasii groase de 1 cm, usturoiul pisat, otetul, sucul de lamaie, ceapa taiata marunt sau solzisori, dupa gust. La final, se adauga zaharul si sarea. Se reduce focul si se lasa sa fiarba la foc mic timp de trei ore, inlaturand spuma daca se mai aduna la suprafata.
  3. Dupa acest timp, se pune mararul si apoi se repartizeaza foarte repede amestecul in borcane avand grija sa se lase un spatiu de doua degete. Se pun capace si se mai fierb 10 minute in apa clocotita.