O reteta traditionala ruseasca de solianka cu carne de vita, un ”combustibil” excelent pentru zilele geroase de iarna.

Ingrediente

500 g carne de vita un os cu maduva 3-4 crenvursti 25 g piept afumat de porc 2 morcovi o felie telina radacina un fir praz 3 cepe 4 castraveti acri 3 rosii 2 linguri bulion 2 linguri unt o lingura capere 2 foi dafin sare sucul unei jumatati de lamaie patrunjel marar 10-12 masline negre 200 ml iaurt
Mod de preparare:
  1. Carnea si osul cu maduva se pun la fiert cu foi de dafin. Se ia spuma si se lasa pe foc aproximativ o ora. Intre timp, se calesc intr-o lingura de unt telina cuburi, prazul si morcovul ras. Se adauga peste carne dupa 45 de minute de fiert a acesteia si se lasa pana ce toate sunt fierte. Apoi, carnea se scoate si se taie marunt, iar maduva se trece prin sita.
  2. Se taie crenvurstii felioare si se calesc in untul ramas, alaturi de ceapa tocata, rosiile taiate cuburi, castravetii acri feliute si caperele. Se pune si bulionul si apoi se adauga si pieptul taiat cuburi.
  3. Se adauga amestecul cu crenvursti si bulion peste carne, se pun si maslinele, se adauga patrujelul si mararul tocate si, daca se vrea, se drege cu iaurt. Se potriveste gustul cu sare si suc de lamaie.