Scoici cu vin
 30 minute
4 portii
Usor
Ingrediente
                                 250 ml vin alb sec
 1 kg scoici
 3 fire ceapa verde
 2-3 catei usturoi
 1 legatura patrunjel
 1 lingura ulei
 1 praf piper                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Scoicile se spala foarte bine, in mai multe jeturi de apa, pentru a indeparta nisipul. Cele care sunt usor deschise se arunca, nu se gatesc.
 - Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se pun ceapa taiata marunt si usturoiul sa se caleasca.
 
- Se adauga scoicile, vinul, 1 praf de piper, se acopera cu capac si se lasa pe foc in jur de 15 minute sa se deschida toate.
 
- Se pune patrunjelul, se amesteca prin scuturarea vasului si se aduc la masa.
 
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews