Salata de ardei copti e binevenita la orice masa, mai ales la cele grele, care contin carne. Reteta e usoara si rapida, iar sfaturile noastre iti vor usura munca.

Ingrediente

10 ardei capia 3-4 catei usturoi ulei patrunjel sare
Mod de preparare:

1. Ardeii se pun la copt fie la flacara aragazului, fie in cuptor.

2. Pe masura ce se coc, ardeii se intorc si se pun intr-un vas cu capac. Se presara cu sare.

3. Se curata apoi ardeii de coaja arsa si de seminte si se taie fasii.

4. Se pun ardeii in straturi alternative cu usturoi feliat, patrunjel si ulei. Se dau la rece pentru 3-4 ore inainte de masa.

Sfaturile bunicii

  • Daca coaceti ardeii pe aragaz, acoperiti-l inainte cu folie de aluminiu, ca sa nu se murdareasca, iar daca ii coaceti la cuptor, in același scop, puteți pune in tava hartie de copt.
  • Cand curatati ardeii, tineti-i deasupra unui bol ca sa strangeti sucul pe care-l puteti apoi folosi.