In zilele in care nu stii ce sa mai gatesti de post, incearca o salata asortata. E super-rapida si foarte satioasa.

Ingrediente

o conserva mica fasole boabe varza alba sau rosie o ceapa alba un ardei gras verde o lingura ulei o lingura suc de lamaie patrunjel un praf sare
Mod de preparare:
  1. Fasolea se scoate din conserva, se trece sub un jet de apa si se lasa la scurs.
  2. Varza, alba sau rosie se trece sub un jet de apa, se scurge bine, se taie si se pune intr-un bol.
  3. Se taie marunt ceapa si ardeiul si se pun in bol alaturi de fasole.
  4. Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie si sarea, se toarna peste celelalte ingredient si se aduce salata asortata la masa cu patrunjel tocat deasupra.

Sfaturi utile

✽ Salata de fasole boabe se serveste si calda, cu paine prajita, pentru consistenta ei crocanta.

✽ Daca vrei sa obtii o salata mai consistenta, poti adauga sunca sau bacon taiate in felii subtiri. Pentru o savoare deosebita, rumeneste cateva minute feliile de bacon la grill.