Surprinde persoanele dragi din viata ta de acest 1 Martie, cu o rulada Martisor. Desertul e un cadou comestibil, in alb-rosu, pe care il poti savura impreuna cu toti cei dragi.

Ingrediente pentru blatul de rulada martisor

4 oua 80 g zahar 40 ml lapte 40 ml ulei esenta de vanilie 30 g faina 30 g amidon un praf sare o lingurita otet

Ingrediente pentru umplutura

150 g frisca 5-6 linguri gem de capsuni
Mod de preparare:

1. Bate albusurile cu otetul, apoi adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar. Mixeaza albusurile pana cand se tin bine de bol si tel.

2. Separat, bate galbenusurile cu restul de zahar, un praf de sare, laptele, uleiul si esenta de vanilie.

3. Incorporeaza faina si amidonul, apoi albusurile batute, folosind o spatula, cu miscari de jos in sus, pana la omogenizare.

4. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, unsa bine cu ulei pe partea ce intra in contact cu rulada.

5. Niveleaza bine suprafata si da blatul de rulada la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana cand blatul se rumeneste.

6. Cand il scoti de la cuptor, rastoarna-l pe un prosop de bucatarie curat, umezit din belsug cu apa.

7. Indeparteaza foaia de copt si intinde rapid gemul de capsuni, urmat de frisca. Ruleaza rapid desertul, ajutandu-te de prosop si infasoara-l strans intr-o alta foaie de copt, ca pe o bomboana mare.

8. Da rulada Martisor la frigider pentru minim 2 ore inainte de servire.