Cand nu ai timp de preparat si garnitura si fel principal, iata o reteta cu care impusti doi iepuri dintr-un foc! Ai garnitura si felul principal, 2 in 1, sub forma unei rulade de cartofi cu ciuperci si cascaval, toate invelite in fasii delicioase si crocante de bacon!

Ingrediente

500 g cartofi 100 g parmezan 1 ou 4 felii cascaval 150 g bacon 4 ciuperci 1 lingura unt rozmarin sare piper
Mod de preparare:

1. Soteaza ciupercile taiate intr-o lingura de unt, cu 1/2 lingurita rozmarin tocat, pana cand isi schimba culoarea.
2. Fierbe cartofii cu sarea, pana cand ii poti patrunde usor cu furculita. Paseaza-i ca pentru piure, apoi adauga mai multa sare (dupa gust), piper, oul si parmezanul.

3. Intinde fasiile de bacon pe o foaie de copt, una langa cealalta.

4. Asaza apoi fasii de bacon dispuse invers, impletindu-le printre cele deja asezate, ridicandu-le alternativ cand asezi o noua fasie.

5. In final, ar trebui sa obtii o foaie mare si impletita de bacon. Pe aceasta foaie intinde neted jumatate din cantitatea de cartofi, fara a te duce pana in margini.

6. In cartofii pasati formeaza un sant, in care asaza ciupercile, pe care le acoperi cu 4 felii de cascaval taiate subtire.

7. Peste cascaval pune restul de piure si rotunjeste rulada. Folosindu-te de foaia de copt, ruleaza preparatul, aducand marginile baconului cat mai aproape unele de altele.

8. Strange bine de tot rulada in foaia de copt, strange-o si la capete (ca pe o bomboana) si da-o la cuptor intr-o tava pentru 30 de minute la 200 de grade.

S-ar putea sa-ti placa si: