Daca iti doresti un desert usor, ce se poate prepara in cateva minute, atunci prajitura cu prune este alegerea perfecta. Blatul pufos si gustul dulce acrisor ar prunelor fac din aceasta prajitura un adevarat deliciu.

 

Ingrediente pentru blat:

2 oua 250 g zahar 125 g unt 300 g faina 2 lingurite praf de copt 500 g prune

Ingrediente pentru stratul de deasupra:

200 g faina 120 g unt 100 g zahar cateva picaturi esenta de vanilie
Mod de preparare:

Pentru aluat, se mixeaza ouale, zaharul si untul timp de un minut. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza, apoi se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Se asaza prunele taiate felioare. Toate ingredientele pentru stratul de deasupra se pun în mixer si se amesteca 15 secunde la viteza mare. Se presara cu degetele amestecul obtinut peste prune si se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece sau la temperatura camerei.