Prajitura marmorata cu cirese imbina perfect gustul putin acrisor al cireselor cu cel al branzei dulci acoperita de un strat fin de frisca si ciocolata putin amaruie, toate asezate pe un blat pufos. Profita din plin de sezonul cireselor pentru a prepara o prajitura delicioasa!

Ingrediente pentru blatul de baza:

100 g unt 200 ml smantana pentru frisca 2 oua 280 g faina 3 linguri cacao o lingurita praf de copt 200 g cirese fara samburi

Ingrediente pentru stratul superior:

250 g crema de branza 100 g ciocolata 100 ml smantana pentru frisca zahar pudra
Mod de preparare:

Pentru blatul inferior se freaca ouale cu zaharul pana ce se obtine o spuma. Untul se mixeaza singur pana capata o consistenta spumoasa apoi se adauga peste crema de oua. Se pun smantana, faina amestecata cu praf de copt in prealabil, se amesteca si se imparte aluatul in doua parti inegale. In partea mai mica se adauga cacao si ciresele taiate.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul alb, apoi cel cu fructe si cu o scobitoare se amesteca deasupra. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute si apoi se lasa sa se raceasca in totalitate.

Pentru glazura de ciocolata, aceasta se rupe bucati si peste ea se toarna smantana pentru frisca fierbinte. Se amesteca pentru a se topi. Peste blat se intinde un strat de crema de branza si apoi se toarna glazura. Se lasa sa se intareasca si se da la rece pentru 3 ore. Se serveste presarata cu zahar pudra.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece. Se asteapta 3 ore inainte de a fi servita, dupa preparare.