Prajitura cu smantana este bogata in crema si cu siguranta este pe placul tuturor iubitorilor de nuca de cocos. Reteta trimisa de Sorina Ene.

Ingrediente pentru blat

5 oua 250 g zahar 300 g faina 5 linguri ulei un praf de copt un praf sare

Ingrediente pentru crema

un pachet unt 200 g smantana 100 ml lapte 3 linguri faina 250 g zahar pudra 100 g nuca de cocos
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. In spuma obtinuta se adauga apoi zaharul, galbenusurile, faina, in ploaie, uleiul si praful de copt, amestecand usor dupa fiecare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
  2. Pentru crema, se pun laptele si smantana la fiert cu 3 linguri de faina, pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca bine. Intre timp, se freaca untul cu 250 g de zahar pudra, iar compozitia obtinuta se amesteca putin cate putin, sa nu se taie, cu crema rece. La final, in crema se adauga 50 g de nuca de cocos.
  3. Blatul racorit se taie pe orizontala in doua foi intre care se intinde crema obtinuta. Prajitura se imbraca apoi cu un strat subtire de crema, iar deasupra se presara restul de nuca de cocos.