Daca tot s-au copt perele, te invitam sa te rasfeti cu o prajitura cu pere si crema. Gustul aromat al perelor este completat perfect de crema fina si blatul pufos. Haide sa profitam din plin de sezonul fructelor!

Ingrediente pentru aluat:

125 g unt coaja unei lamai 100 g zahar 2 oua 125 g faina 1/2 linguria praf de copt esena de vanilie un praf sare 3 linguri cacao

Ingrediente pentru crema:

80 g zahar 80 g unt 80 g faina de migdale 2 oua 4 pere foarte bine coapte
Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca untul cu zaharul si, dupa ce se obtine o crema spumoasa, se adauga ouale, unul cate unul, amestecand. Se pun vanilia si coaja de lamaie rasa. Se adauga faina, amestecata cu sarea si praful de copt, se omogenizeaza si, la final, se pune cacaua. Se toarna un strat subtire in tava de copt unsa usor.

Se prepara crema, pentru care se amesteca toate ingredientele si se mixeaza pentru omogenitate. Se toarna in tava.

Se asaza jumatati de pere taiate pana la jumatate, se toarna restul aluatului si se da la cuptor pentru o ora la foc mic. Se lasa sa se raceasca in tava.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.