Chiar daca tii post, nu inseamna ca nu poti manca deserturi, iar prajitura cu mere este reteta de post perfecta pentru a iti potoli din apetitul pentru dulciuri.

Ingrediente pentru aluatul de baza

350 g faina 100 g zahar 50 g margarina o banana putin lapte de soia

Ingrediente pentru umplutura

700 g mere din compot 1/2 lingurita scortisoara

Ingrediente pentru stratul exterior

100 g faina 40 g zahar 20 g margarina
Mod de preparare:
  1. Pentru aluatul de baza, se marunteste banana cu furculita si apoi se adauga zaharul, faina si margarina moale. Se adauga putin lapte de soia, cat sa ajute la legarea ingredientelor si transformarea lor intr-un aluat omogen.
  2. Se aduna aluatul intr-o bila, se inveleste in folie si se lasa la rece pentru 30 de minute.
  3. Se scoate aluatul, se intinde si se transfera in tava mare a aragazului. Se pun deasupra merele, scurse, si se presara cu scortisoara.
  4. Pentru stratul de firimituri, se amesteca ingredientele si apoi se presara peste mere. Se da la cuptor pentru 30 de minute maximum, in functie de cuptor.