Cea mai usoara si rapida reteta de prajitura frageda cu mere pe care o sa o faci vreodata.

Ingrediente pentru aluat

500 g faina 150 g unt 150 g zahar pudra 2 oua 1 praf de copt 3 linguri smantana

Ingrediente pentru umplutura

2 linguri gris 1 kg mere 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 50 g unt

Ingrediente pentru decor

1 plic zahar pudra
Mod de preparare:

1. Se spala merele si se dau pe razatoare. intr-o cratita, se topeste untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara si se calesc.
2. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se framanta bine cu mana, dupa care se imparte in doua parti. Se intind doua foi de marimea tavii in care se coace prajitura.
3. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune prima foaie. Se presara gris, dupa care se intinde compozitia de mere. Se acopera cu cea de-a doua foaie, iar cu o furculita se inteapa foaia, din loc in loc.
4. Se da la cuptor pentru 35-40 de minute.
5. Se pudreaza cu zahar pudra.