Prajitura cu ciocolata si caramel este reteta perfecta pentru cei carora le plac ambele ingrediente principale si prefera sa le manance impreuna. Reteta trimisa de Maria Pop, din Dej.

Ingrediente

9 oua 17 linguri zahar 5 linguri faina un pliculet praf de copt un pliculet zahar vanilat 250 g nuca macinata 200 g ciocolata alba 250 g ciocolata menaj neagra 2 linguri zahar pudra 250 g miez nuca bucati (prajita putin) 200 g margarina un praf sare
Mod de preparare:
  1. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga treptat 9 linguri de zahar, pana ce se obtine o spuma tare. In aceasta se adauga apoi nuca macinata, faina si praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, aproximativ 20 de minute.
  2. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa putin la racit, apoi se intinde deasupra ciocolata alba topita in prealabil si se da prajitura la frigider.
  3. Intre timp, se bat galbenusurile cu 2 linguri de zahar pudra. Separat, pentru crema de caramel, se caramelizeaza 8 linguri de zahar, in care se adauga apoi margarina si se incorporeaza usor nuca taiata bucati, amestecand continuu. Cand crema incepe sa se ingroase, se adauga galbenusurile si se mai amesteca putin, pentru incorporare.
  4. Crema obtinuta astfel se intinde peste stratul de ciocolata alba. Apoi, se topeste ciocolata neagra si se intinde deasupra cremei caramel.