O prajitura perfecta pentru o duminica in familie, cu o crema minunata de mascarpone si capsune proaspete!

Ingrediente pentru blat

10 oua 6 linguri zahar brun 4 linguri zahar tos 8 linguri faina 6 linguri cacao 2 linguri ulei sare 2 plicuri zahar vanilat 2 plicuri praf de copt

Ingrediente pentru crema

300 g capsune 600 g mascarpone 3 linguri lapte 7 linguri zahar 250 ml frisca lichida 7 linguri zahar pudra un plic intaritor de frisca

Ingrediente pentru jeleu

300 g capsune 2 plicuri gelatina 150 ml apa 3 linguri zahar pudra

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata neagra 100 ml frisca lichida 100 g unt 50 ml lichior de oua
Mod de preparare:

1. Se taie in doua capsunele, se presara peste ele o lingura de zahar pudra si se pun intr-o sita. Zeama pe care o lasa se foloseste la insiropat blatul.

2. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza treptat si galbenusurile, uleiul apoi faina amestecata cu cacaua si cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua.

3.  Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune prima jumatate de compozitie. Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute. La fel se procedeaza si cu al doilea blat.

4. Intre timp, se pregateste crema: se amesteca bine crema mascarpone cu cateva linguri de lapte, dupa care se adauga 50 ml frisca lichida si zahar.

5. Separat, se mixeaza restul de frisca cu zaharul pudra si cu intaritorul. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone, dupa care se adauga capsunele.

6.  Se pune primul blat pe un platou, se insiropeaza cu zeama lasata de capsune si se unge cu crema de mascarpone.

7.  Se pregateste si jeleul: se pune gelatina la topit cu 3 linguri de apa si se lasa la inmuiat. Se adauga mai apoi o lingura de zahar si 150 ml apa si se pun pe foc.

8. Se taie capsunele in bucati mici, iar peste ele se toarna jeleul racit. Se pune peste crema de  mascarpone, dupa care se acopera cu blatul numarul 2.

9.  Se prepara si glazura, amestecand intr-o cratita toate ingredientele. Se pun pe foc si se lasa sa dea un clocot. Dupa ce s-a racit, se pune peste blat si se da prajitura la rece.

10. Se orneaza dupa gust.